2011. február 1., kedd

Hoki

Ahogy ígértem pár sor a hoki helyzetről...
Amennyire Attila az edzőnk szavaiból kiveszem, alakul a csapat, mindenkivel elégedett, fejlődnek a srácok (és a múlt hét péntek óta nálunk is van egy kislány, ahogy az egyel nagyobbaknál is, aki nagyon ügyes)
Szóval ha minden jól megy akkor készülhetünk arra, hogy tavasztól hivatalosan is Polus Pingvin lesz a gyerekből

Ennek tükrében egyre aktívabban ásom bele magamat a témába. Azt már tudom, hogy nem lesz olcsó mulatság, de ez van.
Nagyon örülök, hogy amikor ez a sportág megtalálta a gyereket, akkor ebbe a csapatba került. Már sima a ovis-kori oktatáson is nagyon szimpatikusnak találtam az edzőt, Attilát. Talán írtam is anno, hogy amikor sír egy-egy gyermek (az elején az évnek) akkor nincs üntyülü-müntyülü meg effélék, tudomást sem vesz róluk, nem szól rájuk, nem kiabál velük, nem alázza meg őket, hanem folytatja tovább az edzést. A kölyök pedig rájön, hogy semmire nem megy ha sír és csak kimarad a mókából, pár perc és már újra korcsolyázik...
Hokis edzőként is nagyon jó. Igazi csapatot igyekszik kovácsolni a srácokból. Sőt amolyan nagy család feeling van, kölykök, szülők, edző. Nem idegbeteg (mint anno egy két kajak-edző az én időmből), többször hangsúlyozta, hogy a fair play a lényeg, a srácok tudjanak nyerni, de ne szálljon el a fejük, tudjanak veszteni anélkül, hogy csalódottak, agresszívek legyenek és az ellenfél csapata nem ellenség, hanem ellenfél. Nagyon bízik abban, hogy az utánpótlás a jövő kulcsa és végre itthon is lesz nagy kultúrája a jégkorongnak. Sok mostani utánpótlás válogatott került már ki a kezei közül. A kapus utánpótlás sorsát is a szívén viseli, minden nyáron rendez(nek) a pólus pályán kapus tábort. Keve ugye kapus szeretne lenni, most pénteken kap kölcsön egy szerelést és kipróbálhatja mit tud. Naná, hogy ahogy nézem a kapus felszerelés jóval költségesebb a "sima" játékosokénál, de ez van, a gyerek az első :-D
Múlt héten már kezdtem felmérni a "terepet", az árakat.
Ugye áprilistól heti 3 jeges edzés és 1 száraz lesz+ hétvégén reggel állítólag használhatják az újpesti jeget és így kerül a tagdíj 10ezerbe (most egy edzés/hét 5000) szóval ez nagyon is baráti szerintem, más egyesületeknél jóval drágább és még a pálya beosztásuk sem a legjobb, itt meg rend van és nyugi.
Gyereknapkor már a saját szerelésükben kell lenniük (alap védő szett 30-40ezer+ apróságok, mint ütő, szuszpenzor, alsóruha, fejvédő egyebek) de "hivatalos" árlistát pénteken kapunk attól a bolttól ahol Attilának van ismeretsége
Nyári szerelés (mez, sapi stb)10ezer körül
Ezen felül vannak ilyen olyan extrák, mint szülőknek pulcsi a csapat lógójával+ gyerek nevével 5000 kb.
Téli kabát, téli sapka, melegítő... ezek végül is nem drágák, meg van az áruk, de kb ennyibe kerül egy nem is annyira márkás cucc is, amin se logó, se név.... meg ezt ugye nem most kell megvenni, majd csak ősszel
Ha beválik a poszton a kölyök, akkor ugye van a kapus tábor. Ha már mehet (van hely és bevállalják a 6 évest is) akkor 25ezer egy hétre. Napközis dolog kaja, edzés, móka... (végül is ez sem drága ismerve a programokat, azt, hogy tanulnak és jönnek majd nagy játékosok is, ami egy ilyen kölyöknek élmény, szóval reggeltől délutánig tömény elfoglaltság, nem gyerekmegőrző.
Mivel Attila hokicsaládot fabrikál, így állítólag nyáron van családi táborozás a balcsin (nem tudom mennyi, de apánk eleve csak egy hétvégére hajlandó, de még fűzöm majd ;-) )
Ősszel mindig van ilyen szupermini torna kint Bécsben, állítólag ilyenkor családi wellnes hétvégét szerveznek, 2 napos... (bár nem tudom, hogy idén Keve már tagja lenne-e a keretnek, aki utazik)
Ha befagy a Csömöri-tó akkor ott is vannak családi "piknikek", családi napok
Na meg ugye, ha már meccsekre kell majd járni azok sem mindig vannak itt Budapesten.

Viszont mérlegelve a dolgot:
Oké átcsoportosítom majd a költségvetést mert nem kis kiadások.
DE van egy esélye a fiamnak, talán később él majd vele
Addig sem a számítógép előtt porosodik a gyerek és tompul agyilag.
Szerintem egy sport ad egy alap tartást a gyereknek, edzi a testét-lelkét, megtanulja a kitartást, a fegyelmet de mégis szórakozik.
A családnak is jót tesz majd, ha ezen ürügyön felbuzdulva néha kimozdul majd, mikor meccsekre kísérjük a Vakarcsot. Nem a panelben ülünk a 4 fal között.
Az edzések továbbra is az én dolgom lesznek, ezzel nem terheljük Apát. Jelentősen könnyebb lesz ősztől, ha a két fiú egy oviba jár majd, és délután együtt megyünk edzésre, addigra Nimi is fejlődik annyit, hogy végig bírjuk majd azt az 1-1 órát, olvasással és edzés nézéssel. Most még macera lenne ugyanis üvölt a pálya szélén, hogy "POKIII POKIII én is akajok, kéjek kojit" és alig lehet visszafogni.
Erősen gyanús, hogy 1-2 év és már ő is a jégen lesz. Van most egy 4 éves kis srác a hoki-suliban, ugyan ez a helyzet, nagy tesó hokis (most megy át majd a minibe Újpestre) a pici pedig már hokizik. Kész öröm lesz a családnak a nagyot az UTE-be a picurt pedig ide hordani heti 3-4 alkalommal :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése