2010. szeptember 19., vasárnap

Kukacos

Mivel az utolsó pár bejegyzés szinte csak rólam szólt, gondoltam ideje írni a srácokról is valamit...
A nyár végén Nimródot elvittem a sebészetre, mert egyrészt furi a köldöke, másrészt ugye a kukacával is voltak gondok, pontosabban nem jött fel a bőre, nagyon szűk volt neki (mint anno Kevének, csak Ő megoldotta magának: kétszer úgy felrántotta, hogy majdnem kizáródott, de azóta működik neki).
Mint kiderült a köldöke szerencsére nem valódi sérv (az Apának van-egyenlőre borsónyi) hanem csak úgynevezett bőr-köldök, ami inkább esztétikai probléma, ezért csak akkor javasolt műteni, ha esetleg később zavarja, de a sérvkapú zárva van, azaz bél vagy egyéb nem oda illő dolog nem kukucskál ki neki, ezért nem is valószínű, hogy kizáródna. De azért majd figyeljük, mert Apa gyárilag hajlamos a sérvre (kötőszöveti gyengeség asszem) volt már műtve baba korában, 3 éve is és érik neki most is a műtét. Ráadásul van egy olyan baja is, hogy a hegek nehezebben és csúnyábban gyógyulnak neki, így a 3 éves sebe is jobban látszik mint kellene. Ezt a hajlamot meg Keve örökölte meg "sok szeretettel", ebből adódóan a tavaly nyári seb a fején nem gyógyult be igazán, meg a tavasz elei karmolás, amit az oviban szerzett a két kis szeme közé még mindig látszik ha jobban megfigyeljük.
Szóval lényeg, hogy eddig úgy fest nem lesz sérve a Niminek, és kés alá is csak akkor kell feküdnie, ha nagy korában esetleg zavarná.
Na meg ami még fontosabb, hogy nagy megkönnyebbülésemre vallást sem kell váltania, azaz a kukacán a szűkület visszafordítható volt. A sebész bácsi fogott egy ilyen ollószerű csipeszt benyúlt vele a szűk kis lyukba és kinyitotta vagy kétszer, két irányba. Szegény Drágaságom sírt is nagyon. Aznap panaszkodott is, hogy csípi a pisi a kukacát, de legalább már lehet neki fel-le húzni, tisztítani. Akinek van fia sejtheti, hogy első nap milyen szagú/állagú trutymákot takarítottam le.
Amúgy ez is annyira érdekes dolog, hogy nincs egységes álláspont az ügyben a dokik közt. Van aki azt mondja, hogy már pici korától minden nap kell, van aki azt mondja, hogy csak később, meg hogy nem szabad... Te meg igazodj el és tedd ami a legjobb a gyermekednek...
Mi azóta sebészi tanácsra minden nap megtornáztatjuk, és pár hónap múlva megyünk kontrollra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése