2009. október 16., péntek

Csere-diák :-)

Ma nem mentem suliba, mert Kevin is beteg kicsit, azt hiszem gyomorrontás, mert szerencsére jobban van.... De nem hagytam volna itthon másra, főleg mert éjjel még félóránként hányt. Mákom van, hogy ügyes gyerek, egyszer sem volt „baleset” mindig oda ért a wc-re, éjjel meg felült ügyesen és a kihelyezett lavórba célzott így nem kellett pluszban takarítani, ne adj Isten mosni, ami tönkrement géppel=kézzel sz@r lett volna. Talán a hétvégén már sikerül olyan gépet venni ami bele fér a keretbe, jó is, és el is tudjuk hozni valahogy. Megjegyzem a keretünket negatívan befolyásolja pl az, hogy kb 50ezerbe van eddig Nimród bébiszittellése a 3 hét alatt míg beteg volt. (azt hagyjuk is, hogy a férjem anyja a bébiszitter) Szerencsére hétfőn már mehet bölcsibe, és úgy fest Kevinnek sem tartós a nyavalyája.
De hagyjuk is ezt most! Mert Kitti csere-diákjáról akartam/akarok posztot írni.
Mert náluk ilyen is van ám :-) Ő egy Maci, amolyan jutalom -féle de feladat is egyben. Az hozhatja haza, a hétvégére aki egész héten jól viselkedik, jól teljesít stb.A feladat pedig az, hogy egy fogalmazást kell írni, hogy mit csinált a hétvégén a Maci, mindezt úgy fogalmazva, mintha a Maci írta volna. Ezt a fogalmazást hétfőn fel is olvassa a tanító néni a többieknek.
Ezért hétvégére olyan programot csináltunk, amiről érdemes írni. Szombaton lementünk Velencére anyuékhoz. Bringáztak, tollasoztak meg minden ott a ház előtt (Maci is részt vett a programokon), aztán délután lesétáltunk a tópartra, ahol hattyúkat, vadkacsákat etettek, meg láttunk 2 pasit akik valami kütyüvel álltak a tóban derékig vízben, azt hiszem „kincset kerestek” visszafelé szedtünk terméseket, leveleket meg ilyesmit a környezet házihoz, játszótereztünk. Nagyon jó volt, ezerszer jobb mint itt Bp-n poshadni. Este még játszottak az udvarban. Aztán éjjel meg elkezdett esni az eső (azóta is esik kisebb megszakítással), így már vasárnap nem tudtunk csavarogni, pedig terveztem sétát a babák rózsakertjébe is, ahol van a csajok, meg Kevin rózsája, nagyon szép park, játszótérrel. Ráadás jól mutatott volna a Maci füzetben (a fogalmazáshoz van egy füzet, amit szintén a Macival kell haza hozni, így minden mackós sztori egy helyen van) is.
Igaz így is a Kitti írása volt a leghosszabb, meg is dicsérték, hogy jót tett neki a sok írás szebb betűkkel írt a füzetbe stb. Nekem is nagyon tetszett ez a Macis dolog, mert valóban ösztönöz, ezért igyekeztem komolyan venni, nem elbagatelizálni, aminek Kitti nagyon örült. Jól esett Neki, hogy kerestem a Mackónak ruhát (látszik rajta, hogy valaha volt 1 pólója mert ott nincs szőre) meg ilyesmi. Csináltam pár képet is, hogy megörökítsük. Ha lesz időm előhívatom és beviheti a suliba is, esetleg betehetik a füzetbe.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése