2011. március 28., hétfő

Báli szezon :-)

Az ovisoknál tart még. Na jó nem konkrét bálok, "csak" szülinapok. Így eshetett meg, hogy egy héten belül 3x is tortázott a nagyfiam. Első körben múlthét vasárnap egy remek kalandváras szülinapon, ahol Anitát ünnepeltük a 6. szülinapján. Jó buli volt, az a tombolós futkározós. Örömmel figyelem, hogy a gyerek egyre felszabadultabb ilyen helyzetekben

Aztán másodjára a már mutatott hétfői hokis bulin tortázott...
Most pedig tegnap Henike 6. születésnapját ünnepeltük, a pólus-meki repülőn... (ezen a bulin nem fotóztam)
Itt is nagyon jól érezte magát minden gyermek.
Azért is jók az ilyen bulik, mert mi szülők ilyenkor cserélünk információkat
Megtudtam pl, hogy úgy fest marad a csoportból 17 gyermek, így marad a csoport is, sőt talán még egy állítólagos jogszabály miatt nem is pakolnak senkit. Nagyon örülnék, ha megmaradna ez a remek csoportközösség.
Valamint éppen azt beszéltük, hogy a szomszéd csoport (is) megürül azaz szeptembertől kiscsoport lesz.
Ezen kicsit elgondolkoztam... Jó lesz-e vajon, ha csak egy ajtó választja el a fiúkat? Nem lesz az túl "közeli" a Nimródnak? Mi van, ha folyamatosan át akar menni? Nagyon szoros és jó kapcsolat van közöttük. Nimi úgy emlegeti a "testvérem". A csajokat a nevükön, de a Kevét legtöbbször csak "testvérem". Tegnap pl a délutáni altatáskor, amikor mi a buliba indultunk hangosan sírt, hogy: elmegy a testvérem
Másfelől viszont jó lenne, ha egy öltözőben lennének, mert a reggelek könnyebben mennének és a haza felé indulás is, nem kellene ingázni a 2 gyerek és esetleg a földszint és az emelet között.

Bár még a legtöbb kölyök nem megy iskolába, már téma volt az iskolaválasztás is. Valamiért azt érzem, hogy ne a csajok iskoláját válasszuk. Most több suli is szóba került és van egy szimpatikus, ami relatív közel van és van sport tagozat is. Talán itt tolerálják majd a versenysportot és az azzal járó dolgokat (ha edzés van délután akkor kimarad a napközi, ha valami nagyobb meccs van hétköznap -mint most az UTE U10-nek volt a Csíkszereda- akkor ne kelljen könyörögni, hogy mehessen), de majd biztos ami biztos jövő ősszel, amikor kezdődik a suliban a bemutatkozás, felkészítő stb, akkor majd ott leszünk és az időközben felmerülő minden kérdéseinket nekik szegezzük :-). Amennyiben sikerül és felveszik akkor majd a picit megpróbálom abba az oviba rakatni -de ez nem 100%. Csak az a baj, hogy abba a suliba tuti a túljelentkezés, mi pedig nem a körzetében lakunk. Viszont állítólag a mi vidéki (velencei) címünk előny lehet, mert így nem érheti az a "vád", hogy a kerület másik iskolájából "halászták el" a gyereket, hisz papíron semmi köze a gyereknek a kerülethez... Valamint logikám szerint az is + a sport tagozat miatt, hogy a gyerek idén április 4-től hivatalosan leigazolt hokis (lesz).
Hisz eleve a kerületi ovis sport eseményekre is járnak ki a tanárok és a jól teljesítő gyerekek (nagycsoportosok) eleve felvételt nyernek/nyerhetnek, ha oda szeretnének menni.
Olyan furcsa, a csajoknál nem problémáztam ennyit és nincs is baj a sulival, csak valahogy mégis... A felső tagozatot szeptembertől teszteljük majd, arról elég sok rosszat hallottam, mind a gyerekek magatartásáról, mind bizonyos tanárok hozzáállásáról. Felmerült, hogy eleve sulit váltunk most nyáron, de Fanni ragaszkodik a közösséghez (páran viszont tuti mennek), így megegyeztünk, hogy aktívan figyelünk és az első gyanús dolognál kiveszem (pl rossz társaságba keveredik -mert itt aztán van mindenféle "nép" és egyik másik nem nagyon viselkedik, vagy ilyesmi, mert a felsősöket már nem kontrollálják szünetekben, vegyülnek a szakképzősökkel is...)
Az is felmerült bennem, hogy ha nem jön be a felső, akkor amikor Keve elsős lesz (Fanni 6, Kitti5-es) akkor átviszem mind a 3at és legalább egy helyre járnak majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése